Vårt köpcase i OMX från i måndags (här) träffade precis sin stop loss.
Handlad produkt: MFL OMX VT250
Köpkurs 31 mars: 1136,69 kr
Säljkurs (stop loss) 2 april: 1094,15 kr
Resultat: -3,74 %
Sällan har man sett ett så enkeltriktat säljflöde i OMX som nu. Det känns som att alla globala fonder som panikerade in i svenska och europeiska aktier de första 10 veckorna på året nu vänt kappan helt, samtidigt som CTAs högst troligt ligger på säljsidan från tidigare långa positioner. Breda stockholmsbörsen är nu ner hela 7 veckor i rad med totalt -11,7 %. En så pass lång nedgångssekvens utan en enda positiv vecka på vägen är extremt ovanligt och faktiskt inget vi sett på 25 år (!).
OMXS30GI (ink utdelningar) är nu ner -10 % från toppen den 3de mars och på kort sikt (4h chart) har vi nu de tidigare saknades positiva divergenserna i RSI, vilket tyder på att nedgången i styrka jämfört nedgångarna i slutet på förra veckan, men det är också här i krokarna som det måste vända uppåt! Oavsett har min stop loss på motsvarande 489-nivån i indexet effektuerats nu precis och jag är ute ur positionen.
I en så här pass översåld marknaden är det vettigt att vara inne och testa att köpa för den som vill med tajta stop losser, vilket vi också gjort de senaste dagarna. Detta eftersom en starkt översåld marknad tenderar att rekylera starkt uppåt kommande dagar när väl en botten träffas. På nedsidan möter nu nästa större stöd på 480/478 (-1,7-2,0% lägre jämfört med nuvarande 488 punkter). Dagens är dock inte slut än och med Trumps tullannonseringar ikväll kl 22:00 kan allt hända imorgon!
Graf: OMXS30GI 4h chart med tidigare målområden från köpcaset och stop loss på 489.

Värdet på produkterna kan sjunka avsevärt under inköpspriset på grund av förändringar i marknadsfaktorer, särskilt om värdet på den underliggande tillgången minskar eller ökar i värde. Produkterna är inte kapitalskyddade.
Emittentens kreditrisk:
Investerare är exponerade mot risken att Emittenten eller Garanten inte kan uppfylla sina åtaganden enligt produkterna. Detta kan leda till en total förlust av det investerade kapitalet. Produkterna omfattas inte av något insättningsskydd.
Risk med hävstångsprodukter:
På grund av hävstångseffekten finns en förhöjd risk för förlust, inklusive risk för totalförlust, vid investering i hävstångsprodukter såsom Bull & Bear-certifikat, Warranter, och Knock-out Warranter.
Valutarisk:
Om produktens valuta skiljer sig från den underliggande tillgångens valuta påverkas värdet på produkten även av växelkursen mellan valutorna. Detta kan leda till betydande värdefluktuationer.
Ansvarsfriskrivning:
Denna text är skriven av Marketmate.se med David Bagge som VD och med ekonomiskt stöd från Emittenten. De åsikter som uttrycks är författarens/författarnas eget ansvar och återspeglar inte nödvändigtvis Emittentens åsikter. Information i denna text är endast marknadsföring och utgör inte investeringsrådgivning.
Investeringar innebär alltid en risk. Värdet på investeringar kan både minska och öka, och du riskerar att förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. De finansiella instrument som nämns beskrivs endast kortfattat.
Besök Emittentens hemsida för att ta del av komplett produktinformation, särskilt vad gäller risker, som finns beskrivna i faktablad, basprospekt och slutliga villkor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
Investerare bör fatta sina egna investeringsbeslut utifrån sina specifika investeringsmål och sin ekonomiska situation. Vid behov rekommenderas att konsultera en oberoende rådgivare.
Viktigt att notera:
Handel med börshandlade produkter kräver ständig övervakning av positionen. Börshandlade produkter innebär en hög risk om de inte hanteras på rätt sätt. Dessa produkter är inte enkla och kan vara svåra att förstå.
Börshandlade produkter återspeglar endast den underliggande tillgångens utveckling, med eller utan en hävstångseffekt, men ger inte investeraren några rättigheter kopplade till den underliggande tillgången.
Målgrupp och tillsynsmyndighet:
Denna marknadsföringskommunikation är avsedd för professionella och sofistikerade icke-professionella investerare med hemvist i Sverige. Tillsynen över emittenten av värdepapperen sker enligt tillämpliga regler och riktlinjer från den behöriga tillsynsmyndigheten i emittentens hemvist. Investerare kan få ytterligare information om vilka tillsynsåtgärder som omfattar emittenten på emittentens hemsida.