David Bagge March 31, 2025

Google med warranter

Sponsrad artikel av Societe Generale.

Den 12 september i fjol publicerade vi en artikel på hur man ta exponering mot Google via warranter (här), vilket var nära bottenivåerna för aktien den gången innan en uppgång på hela +35% tog fart fram till den 4:de februari i år. Idag ska återigen kika på Google och exponering via warranter då aktien inför amerikansk öppning befinner sig på exakt samma kurs som i förra artikeln. Hela utbudet av warranter på Alphabet/Google från Societe Generale hittar ni (här).

Aktien är nu ner -26 % på åtta veckor och låt oss i denna artikel anta att man vill utnyttja svagheten till att komma in i Alphabet/Google.

Rent teknisk toppade aktien utan negativ divergens i RSI i veckodiagrammet, vilket kan tyda på att en ny rekordnivå är på ingång till hösten. Det skulle innebära minst +35 % från dagens nivåer här vid 154 usd, men låt oss anta att en rörelse mot 180 usd vore mer sansad för kommande månader. Det skulle innebära +16,5 % från idag. På nedsidan möter ett större stödområde vid 152 usd som utgörs av toppnivån från november 2021.

Graf: Alphabet/Google Class C Weekly Chart

Då vi i detta exempel vill ha exponering mot aktien över sommaren och in i hösten är det rimligt att studera warranterna med lösen den 19 december i år. Exempelvis GOO5L 180SG, som alltså är en köpwarrant med lösenpris 180 usd den 19 december (L) i år (5) från Societe Generale. Säg att aktien går starkt över sommaren och når 180 usd den sista juli. Det vore knappast en iögonfallande stor uppgång för aktien på fyra månader från idag. Den warranten kostar idag 91 öre.

Som alltid tar vi hjälp av Warrantkalkylatorn för att laborera med olika scenarion. Här kopieras warrantens börskod in, dvs GOO5L 180SG. Som ges av bilden nedan skulle således en uppgång på +16,5% i aktien, allt annat lika, ge en kurs på 1,52 kr i den tilltänkta warranten per den 31 juli. En uppgång på +67 % från idag. Dessutom har man ytterligare fem månader på sig till lösendagen, vilket innebär gott om tid till att rulla upp den i pris om man vill fortsätta rida uppgången, etc.

När det gäller warranter allokerar vi en mindre del av portföljen till dessa och ser de som “hedge mot nedgång” eller som i detta fall som “krydda”. Anledningen till en mindre allokering mot denna typ av produkter är för att warranten kommer vara värd 0 kr om ens syn på aktien blir felaktig. Oavsett hoppas jag att dagens inlägg öppnade dörren till ytterligare ett verktyg att ha i lådan när det kommer till börshandlade produkter.

Mvh David

Investeringar innebär alltid en risk. Värdet på investeringar kan både minska och öka, och du riskerar att förlora hela eller delar av det investerade kapitalet.

Viktig information
Marknadsrisk
Värdet på produkterna kan sjunka avsevärt under inköpspriset på grund av förändringar i marknadsfaktorer, särskilt om värdet på den underliggande tillgången minskar eller ökar i värde. Produkterna är inte kapitalskyddade.

Emittentens kreditrisk:
Investerare är exponerade mot risken att Emittenten eller Garanten inte kan uppfylla sina åtaganden enligt produkterna. Detta kan leda till en total förlust av det investerade kapitalet. Produkterna omfattas inte av något insättningsskydd.

Risk med hävstångsprodukter:
På grund av hävstångseffekten finns en förhöjd risk för förlust, inklusive risk för totalförlust, vid investering i hävstångsprodukter såsom Bull & Bear-certifikat, Warranter, och Knock-out Warranter.

Valutarisk:
Om produktens valuta skiljer sig från den underliggande tillgångens valuta påverkas värdet på produkten även av växelkursen mellan valutorna. Detta kan leda till betydande värdefluktuationer.

Ansvarsfriskrivning:
Denna text är skriven av Marketmate.se med David Bagge som VD och med ekonomiskt stöd från Emittenten. De åsikter som uttrycks är författarens/författarnas eget ansvar och återspeglar inte nödvändigtvis Emittentens åsikter. Information i denna text är endast marknadsföring och utgör inte investeringsrådgivning.
Investeringar innebär alltid en risk. Värdet på investeringar kan både minska och öka, och du riskerar att förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. De finansiella instrument som nämns beskrivs endast kortfattat.
Besök Emittentens hemsida för att ta del av komplett produktinformation, särskilt vad gäller risker, som finns beskrivna i faktablad, basprospekt och slutliga villkor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
Investerare bör fatta sina egna investeringsbeslut utifrån sina specifika investeringsmål och sin ekonomiska situation. Vid behov rekommenderas att konsultera en oberoende rådgivare.

Viktigt att notera:
Handel med börshandlade produkter kräver ständig övervakning av positionen. Börshandlade produkter innebär en hög risk om de inte hanteras på rätt sätt. Dessa produkter är inte enkla och kan vara svåra att förstå.
Börshandlade produkter återspeglar endast den underliggande tillgångens utveckling, med eller utan en hävstångseffekt, men ger inte investeraren några rättigheter kopplade till den underliggande tillgången.

Målgrupp och tillsynsmyndighet:
Denna marknadsföringskommunikation är avsedd för professionella och sofistikerade icke-professionella investerare med hemvist i Sverige. Tillsynen över emittenten av värdepapperen sker enligt tillämpliga regler och riktlinjer från den behöriga tillsynsmyndigheten i emittentens hemvist. Investerare kan få ytterligare information om vilka tillsynsåtgärder som omfattar emittenten på emittentens hemsida.

ANNONS

Rekommenderat

Se alla
April 1, 2025 PopeyeCharts
Tekniskt översåld ABB testar stöd – dags för återhämtning?
I dagens inlägg tittar jag närmare på ABB Ltd (ABB), som i veckografen nedan ser ut att ha toppat i våg 3 i…
April 1, 2025 David Bagge
Köper S&P 500
Förra veckans säljcase i S&P 500 gav +4,6% vid stängningen i fredags eftermiddag (här). I backspegeln skulle…
April 1, 2025 Mikrit Trading
Technical Tuesday DAX
DAX befinner sig i en stark uppåttrend som pågått sedan oktober 2022, med två större korrektioner på cirka 10 %…