Market update 26 juni – Prognoser för sommaren! Rekyl på ingång i USA mot slutet av juli?

26 June 1809 visningar

God eftermiddag,

Jag sänder från båten idag då jag helt enkelt inte kunde sitta inne en varm och solig dag som denna. Vem vet hur resten av sommaren blir?

Jag inleder med att lyfta fram vår utbildningsdel på Marketmate som vi lagt ner mycket tid på och där det finns något för alla. Både för nybörjaren och den mer erfarna. https://www.marketmate.se/utbildning/

Som flera av er vet handlar jag en hel del minifutures och då ofta med produkter från Vontobel då jag tycker att de är pålitliga i ställande av pris i orderboken, samt erbjuder attraktiv spread! På Marketmate finns över 6500 Minifutures från VT att screena bland, vilket göt att det bör finnas en produkt som passar dina önskemål. https://www.marketmate.se/warrantlist…

I dagens video går vi i övrigt igenom marknaderna i vanlig ordning och lyfter ett varningens finger för en rekyl i USA in mot slutet av juli. Säsongsmässigt brukar första två veckorna på juli vara de starkaste på året, men den som vill ha en lugn semester kan hedga en del aktierisk på uppställ då vi har negativa divergenser både på Nasdaq och i S&P 500.

Rallyt måste breddas för att vara uthålligt och andel aktier över MA200 visar på svaghet under huven och stor divergens mot S&P 500 i stort.

Det som kan motverka en rekyl skulle vara en sektorrotation och vi går igenom US Small Caps, S&P 500 Equal Weight Index samt kikar på XLB ETF (Materials).

Veckans stora händelse är amerikansk PCE-inflation på fredag och både julis NFP-siffror samt Fed FOMC-möte blir av största vikt.

Min vy är liksom tidigare att Fed inte bör vänta för länge med att sänka då man riskerar att misslyckas med en mjuklandning och arbetsmarknaden har redan börjat försvagats.

Market update tar nu sommaruppehåll och är tillbaka i mitten av augusti!

Ha en riktigt fin sommar, tack för H1 och på återseende!

Mvh David