Market update 12 juni – Fokus på CPI och Fed FOMC!

12 June 1318 visningar

God eftermiddag!

Idag onsdag är en stor dag med amerikansk inflationsstatistik för maj som presenteras kl 1430, följt av Fed FOMC ikväll kl 20:00! Båda dessa event har potential att leda till stor volatilitet vid större avvikelser.

Vad gäller Fed ikväll kommer räntan hållas oförändrad, men marknadens fokus ligger på räntebanan framöver (dot plot). Det är inte omöjligt att vi får en klassisk “Fed-börs”, vilket är stängning på antingen day low eller day high. Riktningen vet vi först ikväll!

Jag lyfter fram Vontobel i videon och visar deras tematiska ETP-er som jag tycker är intressanta. Missa inte det!

I övrigt går vi igenom en rad index i vanlig ordning och fokuserar på USA där Nasdaq och S&P 500 fortsätter att outperforma Sverige/Europa, men även outperformar Russell 2000 och Dow Jones Transportation Index stort! Den sistnämnda börjar se riktigt hängig ut och vi måste se en större styrka inom transportsektorn inom kort för att inte den tekniska bilden ska försämras avsevärt!

Ett likaviktat S&P 500 visar även det på svaghet jämfört mot huvudindexet. Således har uppgången återigen blivit snäv den senaste månaden! Stämmer min syn kommer denna snävhet att fortsätta in i en större topp senare i sommar/september.

Bilden om fördel Nasdaq/SPX vs Sverige/Europa består!

Index, put/call-ratio, skew, USA, Sverige, Europa, råvaror, valutor och långräntor – allt är paketerat till dig i vanlig ordning i veckans video!

Mycket nöje!

Mvh David