David Bagge 18 October

Halverar Evolution på break-even

I tisdags gick jag lång Evolution (här) på kurs 954kr i aktien. Aldrig förr har jag fått så mycket reaktioner på ett affärscase innan. Personer har messat, ringt, chattat och skrivit på X. Det är extremt tydligt att intresset för Evolution är otroligt högt fortfarande, trots att aktien är ner -44% sedan toppen i april 2021. Reaktionerna var däremot överlag inte positiva, utan snarare börjar en hel del att tvivla på Evolution som långsiktigt innehav som det verkar.

Jag anser fortfarande att mycket oro är inbakad i kursen här, men givet de tillsynes heta åsikterna i marknaden inför rapporten, väljer jag att ta ett steg tillbaka och halvera positionen här inför rapporten. Det är helt enkelt för mycket onödig rapportrisk att spekulera i för min smak. Större rapportrisk än vad jag trodde när affärscaset lanserades.

Varför säljer jag inte hela positionen? Jo därför att min vy är fortfarande att mycket är inprisat i aktien här på 960kr, men liksom jag skrev i tisdags är det nu upp till ledningen att dels presentera en bra rapport och framförallt vara väldigt konfident på framtida tillväxtmöjligheter!

Jag behåller stop lossen på 889kr i aktien (-10.9% i handlad produkt) och tar samtidigt bort den automatiska vinstsäkringen på +10% i produkten för att ge aktien mer svängrum på rapporten.

Rapportdatum: Torsdag 24 oktober

Handlad produkt i caset är MFL EVO VT129

Dåvarande köpkurs: 33.50kr

Säljer 50%: 33.54kr (nu 34.10kr +1.80%)

Resultat: +/- 0%.

Graf: Evolution Daily chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
16 October David Bagge
Insiders köper inte uppgången
S&P 500 noteras på rekordnivåer och investerare köper aktier för att inte missa uppgången.. De med insyn i…
16 October David Bagge
Säljer resterande SKF på break-even
Den 23 september återbesökte vi SKF (här) efter +16% i samma aktie veckan innan. Redan den 26 september…
15 October David Bagge
Köper Evolution!
Evolution har länge varit en "darling" bland svenska privatinvesterare, men de senaste åren har det varit en…