Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

I dagens inlägg tittar vi på utsikterna för utsläppsrätter, EUA Futures (ECF), som rört sig sidledes i en flatkorrigering sedan toppen i februari 2022. Ur ett större perspektiv kan denna flatkorrigering tolkas som en potentiell våg 4 i en impulsvåg sedan lägsta noteringen i april 2013. Sedan lägsta noteringen i år ser vi i nedan veckograf att ECF möjligen inlett våg 5, med ett mål på sikt runt 170-230-området. I nedan graf noteras också ett tydligt motstånd sedan toppen i februari förra året, utbrott över det motståndet signalerar våg 3 av impulsen upp.

I den dagliga grafen nedan tar vi en närmare titt på den potentiella kartan upp till 170-230-området. Perioden februari till maj i år tolkar jag som våg 1, följt av våg 2 som tagit oss ner till fibonacci 0,618-nivån av våg 1, nu i oktober. En retracement till 0,618 av en tidigare impuls lockar ofta köpare, och hittills noterar vi att ECF är upp cirka 5 procent sedan lägsta noteringen i oktober. Är det dags att gå lång ECF?

Lastning…

I juni korsade SMA50 över SMA200 i en så kallad “Golden Cross”, men signalen har hittills varit svag då båda medelvärdena har trendat nedåt sedan dess. En tydligare bekräftelse på att våg 3 är igång vore om ECF gör en mindre impulsiv rörelse upp, över både SMA50 och SMA200, och bryter motståndet runt 70-området. Den rörelse vi sett hittills i oktober kan potentiellt vara den första impulsen av den mindre impulsiva rörelsen upp till 74-78-området. Handel runt det området skulle jag se som en stark signal på att våg 3 är igång, med målområden runt 120-127 alternativt 140-155 på sikt.

I den sista grafen nedan tittar vi på indikatorer och nivåer av vikt den närmaste tiden. Positiv divergens noteras i samtliga indikatorer från september till oktober, följt av en reversal-stapel på större volym från fibonacci 0,618-nivån (60). On-Balance Volume (OBV) har rört sig i en fallande kil sedan toppen i maj, RSI ligger runt 50-strecket, medan StochRSI indikerar kortsiktigt överköpta nivåer. En mindre rekyl på kort sikt är möjlig innan en potentiell uppgång mot topparna från augusti och maj, runt 74-78-området. Om OBV bryter upp från den fallande kilen inom de närmaste veckorna skulle detta ytterligare bekräfta den positiva bilden.

Sammanfattningsvis ser jag goda förutsättningar för en kortsiktig uppgång mot topparna från augusti och maj (74-78), förutsatt att oktoberlägsta håller. Skulle ECF bryta under oktoberlägsta är nästa viktiga stödnivå runt 54-56, där en potentiell våg 2 kan avslutas. Handel runt 74-78-området öppnar upp för ytterligare uppgång på lite längre sikt.

Elliott Wave och handel. Elliott Wave fungerar som en karta för att förutsäga prisrörelser på marknaden med hänsyn till marknadsaktörernas psykologi. För att fatta välgrundade handelsbeslut är det viktigt att använda Elliott Wave tillsammans med andra tekniska indikatorer och bekräftelse från prisstrukturer. Detta hjälper till att minska risken för felaktiga beslut. Att enbart agera baserat på att en specifik Elliott Wave-nivå eller område har nåtts kan vara riskabelt.

/Popeye Charts


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
7 October PopeyeCharts
Slutet på tjurarnas framfart i BABA?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
4 October PopeyeCharts
USD/SEK: En större rörelse på väg?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
2 October PopeyeCharts
Uppföljning EUR/USD
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…