Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

I dagens inlägg följer jag upp analysen av Alibaba Group Holdings Ltd (BABA), som publicerades här på Marketmate den 30 augusti. I senaste analysen höll jag fast vid min tidigare syn på aktien: om aktien fortsätter se köpare runt 70–80-området, så skulle vi se nivåer runt 100–115 på kortsikt, följt av 140–150 och 160 på lite längre sikt. I tidigare analyser tittade vi dels på den symmetriska triangeln sedan botten i oktober 2022, men också på volymutvecklingen de senaste två åren som påminde om ackumuleringsfasen mellan 2014–2016.

I ovan månadsgraf ser vi att BABA hade en mycket stark septembermånad som stängde runt 106, och med en fortsatt stark inledning på oktober där aktien stängde förra veckan runt 115. Är detta slutet på tjurarnas framfart i aktien, eller kan vi förvänta oss mer uppsida?

I grafen ser vi att aktien har brutit ur den symmetriska triangeln och passerat 85–90-området med högre volymer, och aktien handlas numera över EMA12 i månadsgrafen. Ur ett längre perspektiv ser jag att så länge aktien håller 85–90-området som stöd vid en eventuell korrigering de närmaste månaderna, finns det potential för ytterligare uppgång. Viktigt här dock att korrigering sker med lägre volymer (jämför med tidigare period 2016). I nedan graf tittar vi närmare på Elliott Wave-strukturen sedan lägsta noteringen i oktober 2022.

Strukturen jag ser sedan botten i oktober 2022 är våg A under perioden oktober 2022–januari 2023, följt av våg B vid lägsta noteringen i januari i år. Därefter handlas aktien i våg C, som jag förväntar mig ser 140–165-området. Alternativt kan vågorna A och B tolkas som våg 1 och 2, vilket skulle innebära att våg 3 och 5 hamnar betydligt högre än 140–165-området. Våg 3 ser jag först när aktien bryter över kanalmotståndet. I den pågående våg C är det svårt att räkna de interna vågorna, men om aktien ser pullback närmaste tiden, ser jag 95–105-området av vikt på nedsidan. Här ser vi både mittlinjen av kanalen och tidigare toppar från mars och juli 2023, som förväntas agera stöd kortsiktigt för vidare uppgång.

Lastning…

Efter att våg C avslutats runt 140–165-området, kan aktien se en större korrigering ner till 85–95-området, vilket jag skulle tolka som våg (2) innan ytterligare uppsida. I denna tolkning avslutar våg C en potentiell våg (1) i en diagonal struktur. I nedan graf tittar vi närmare på indikatorerna.

StochRSI signalerar överköpta nivåer, och med RSI runt 80 är det inte osannolikt att vi kan se sidledes rörelser eller pullback den närmaste tiden. OBV har trendat uppåt sedan januari i år, vilket är positivt. Jag tror en översåld StochRSI i närtid, med RSI > 50 och att aktien håller 95–105-området som stöd, kommer se attraktivt ut för ytterligare uppsida mot 140–165-området.

BABA släpper nästa rapport den 14/11.

Elliott Wave och handel. Elliott Wave fungerar som en karta för att förutsäga prisrörelser på marknaden med hänsyn till marknadsaktörernas psykologi. För att fatta välgrundade handelsbeslut är det viktigt att använda Elliott Wave tillsammans med andra tekniska indikatorer och bekräftelse från prisstrukturer. Detta hjälper till att minska risken för felaktiga beslut. Att enbart agera baserat på att en specifik Elliott Wave-nivå eller område har nåtts kan vara riskabelt.

/Popeye Charts


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
16 October David Bagge
Säljer resterande SKF på break-even
Den 23 september återbesökte vi SKF (här) efter +16% i samma aktie veckan innan. Redan den 26 september…
15 October David Bagge
Köper Evolution!
Evolution har länge varit en "darling" bland svenska privatinvesterare, men de senaste åren har det varit en…
15 October David Bagge
Säljer Novo Nordisk +18.3%
Den 4 oktober lyckades vi tajma botten i Novo Nordisk (här) så när som på 1.25%. Detta efter ett fall på -25%…