David Bagge 2 October

Expert på börshandlade produkter tar plats – Så ska Marketmate växa med nya affärer!

Marketmate välkomnar Edvin Wallin som Head of new business! Edvin kommer senast från Vontobel där han ansvarade för den nordiska marknaden. Med Edvin på plats påbörjas nästa del av Marketmates resa!

Vad ser du mest fram emot i din nya roll på Marketmate?

Det är väldigt spännande att börja på Marketmate och att få möjlighet att vara en del av utvecklingen av det framtida europeiska ETP-landskapet. ETP, eller börshandlade produkter, utgör just nu en djungel av alternativ och möjligheter, men många av dessa kan vara komplexa och ibland missgynnande för investeringsstrategier. I min nya roll som Head of New Business Initiative hoppas jag kunna utnyttja min kunskap om börshandlade produkter för att vidareutveckla Marketmate som plattform och öka produktinsikten hos varje enskild investerare.

Kan du berätta lite kort om din bakgrund och vad du tar med dig till Marketmate?

Under de senaste 2,5 åren har jag arbetat på Vontobel med distributionen av deras börshandlade produkter på de nordiska marknaderna. Redan efter ett halvår blev jag ansvarig för Norden, en erfarenhet som har gett mig en djup förståelse för ETP-marknaden i Sverige, Danmark, Norge och Finland, samt i andra europeiska länder. Min förhoppning är att kunna dela med mig av min expertis till investerare och hjälpa Marketmate att erbjuda en helhetslösning. Jag började investera tidigt, vid 16 års ålder, och har en akademisk bakgrund med två kandidatexamina, en i nationalekonomi och en i statistik, samt en master i finans från Frankrike. När det kommer till min personliga handel föredrar jag långsiktiga aktieinvesteringar, men jag engagerar mig också i mer aktiv handel baserad på makroekonomiska faktorer, där jag särskilt gillar EUR/SEK, SPX och koppar.

Vilka trender inom fintech och handel ser du som mest spännande just nu?

Inom fintech, särskilt när det gäller trading, mäkleri och plattformar, ser jag en positiv utveckling för det kommande året. Marknaden blir mer öppen och konkurrenskraftig med fler aktörer, inklusive mäklerier och open banking-lösningar, vilket underlättar informationsinhämtning och gör handeln enklare. Det är också intressant att se hur fler aktörer tar sig in på retail-segmentet, vilket oftast gynnar investerarna. Jag tror att vi kommer att se stora förändringar inom fondsektorn, där ETF redan har tagit stor marknadsandel i Kontinentaleuropa, men ännu inte fått samma genomslag på den nordiska marknaden. Det kommer även att ske betydande förändringar inom trading och aktiv handel, vilket ger fler möjligheter för investerare.

Vad inspirerar dig i arbetet med att utveckla nya affärsmöjligheter?

Entreprenörskap och framtidsutsikter inspirerar mig. Att utveckla nya affärsmöjligheter innebär att varje dag är unik och att man ständigt rör sig mot nya mål. När strategier och affärsplaner går i lås är det en belöning som påminner om när en handel går som man har planerat.

Hur spenderar du helst din fritid när du inte arbetar?

Jag har en stor passion för utomhusaktiviteter, särskilt alpint, där jag tidigare tävlade, samt längdskidor under vintern. Under sommaren ägnar jag mig åt golf, löpning och cykling. Ett av mina mest unika intressen är vin, där franska viner har en särskild plats i mitt hjärta. Det är en intressant hobby både för smakens och investeringspotentialens skull.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
7 October PopeyeCharts
Slutet på tjurarnas framfart i BABA?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
3 October David Bagge
Tar hem +8% i EUR/USD
Den 25 september gick jag lång Dollarn (här). Sedan dess har dollarn stärkts +1.4% mot euron, vilket innebär att…
28 September David Bagge
Marketmate fyller 1 år!
Välkommen till Marknadsinsikt Weekend Edition! Imorgon har det redan gått ett år sedan vi lanserade Marketmate.…