Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

I dagens inlägg följer jag upp min analys av EUR/USD som jag delade här på Marketmate den 27 maj. Förväntningarna i den analysen var positiva både på kort och längre sikt. På kort sikt såg jag bra potential för långposition runt 1,080-området med uppsida till runt 1,114, 1,130 och 1,147. I veckografen noterades en symmetrisk triangel där valutaparet hade konsoliderat sedan toppen 2023, och på månadsgrafen skrev jag att EUR/USD handlades i en potentiell inverterad huvud-och-skuldra-formation med målområden runt 1,205-1,240 på lite längre sikt där den avslutar huvudet i formationen.

EUR/USD handlades till som lägst runt 1,068 mot slutet av juni. Sedan dess har EUR/USD trendat uppåt, bröt över motståndet i den symmetriska triangeln i mitten av juli och noterades till som högst runt 1,120 mot slutet av både augusti och september, en uppgång på cirka 5 procent sedan lägsta noteringen i juni.

I månadsgrafen ovan ser vi att EUR/USD fortfarande handlas under motståndet från juli 2008-topp, men ett utbrott ur den symmetriska triangeln kan nu öppna upp för en fortsättning av rörelsen som vi såg mellan september 2022 och juli 2023. I nedan graf tittar vi närmare på den symmetriska triangeln och Elliott Wave strukturen. Den symmetriska triangeln kan i Elliott Wave-termer räknas som en abcde-struktur som avslutar våg B. Därefter ser jag rörelsen sedan juni lägsta som våg (i) av C. Våg (ii) väntas hålla Fibonnaci retracement 0,50-0,618 (1,087-1,094) av våg (i) innan våg (iii) tar fart uppåt. Målområdena för våg (iii) och (v) ser jag runt 1,180-1,190 respektive 1,200-1,220-området.

Lastning…

Värt att notera några punkter om Elliott Wave här. Idealiskt sett bör våg (ii) hålla sig inom Fibonnaci retracement 0,50-0,618, men våg (ii) kan även sträcka sig ner mot 0,786-0,886 retracement av våg (i). Så länge som våg (ii) inte bryter under startpunkten för våg (i) – det vill säga juni-lägsta – är våg (ii) fortsatt giltig enligt Elliott Wave. Målnivåerna för våg (iii) och (v) ovan är att betrakta som minimumnivåer, i praktiken kan vi se förlängningar. Skulle exempelvis våg (iii) nå målnivån för våg (v), kan nivåerna för våg (iv) och (v) justeras uppåt.

Elliott Wave och handel. Elliott Wave fungerar som en karta för att förutsäga prisrörelser på marknaden med hänsyn till marknadsaktörernas psykologi. För att fatta välgrundade handelsbeslut är det viktigt att använda Elliott Wave tillsammans med andra tekniska indikatorer och bekräftelse från prisstrukturer. Detta hjälper till att minska risken för felaktiga beslut. Att enbart agera baserat på att en specifik Elliott Wave-nivå eller område har nåtts kan vara riskabelt.

/Popeye Charts


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
7 October PopeyeCharts
Slutet på tjurarnas framfart i BABA?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
4 October PopeyeCharts
USD/SEK: En större rörelse på väg?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
20 September PopeyeCharts
Botten i Sojabönor?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…