David Bagge 23 September

Köper SSAB!

Jag har varit inne och försökt bottenfiska SSAB tidigare under året, senast vid raset i början på augusti (här) som slutade med att stoppen togs i det allmänna börsraset några dagar senare och som resulterade i -4.6% till kursen 51.07kr.

Sedan årshögsta i maj är aktien ner -43% och lika mycket som förvaltarna gillade SSAB på 70-80kr, lika lite gillar de aktien nu. Jag anser dock att aktien uppvisar betydligt bättre risk/reward nu än i våras och även om jag blivit utstoppad vid två tillfällen sedan i maj, svingar jag mig in i det svensk-finska stålet igen!

Förra veckan bröt aktien upp genom den fallande trendlinjen från april och efter en stark utveckling onsdag-torsdag noteras nu aktien -2.5% lägre än förra veckans högsta nivå. Det ideella köpområdet för långsiktiga ägare är 45-43kr, men det är långt ifrån givet att vi når dit. Det ligger mycket negativt i kursen på dagens nivåer och minsta nyhet som tolkas positivt bör få ordentlig fart på aktien.

Produkten jag personligen handlar är MINI L SSA AP SG som en Minifuture lång SSAB A med 2.42x i hävstång. Det ger ca -13% i stop loss givet min stop loss i aktien på 46.20kr, se mer nedan. Alternativ stop loss sätts på förra veckans break-out nivå på 47.86 (-7.4% i produkten).

Förslag på andra produkter:

Lastning…

SSAB A

Aktuell kurs: 48.86

Stop loss: 46.20kr (-5.4%)

1a target: 51.80 kr (+6%)

2a target: 54.40 kr (+11.3%)

3de target: 59.90 kr (+22.6%)

Graf: SSAB A 4h Chart

Graf: SSAB A Weekly Chart

Sagt om SSAB i Dagens Industri den senaste veckan:

Handelsbanken upprepar sin köprekommendation och har även en riktkurs som ligger drygt 90 procent över nuvarande nivå. Banken upprepar sin kortsiktiga köprekommendation, på tre månaders sikt, samt den långsiktiga, på tre års sikt, rekommendationen outperform. Artikel här.

David Bagge lyfter fram stålbolaget SSAB SSAB A +0,83% och gruvbolagen Boliden BOL +0,10% och Lundin Mining LUMI -0,10% som tre favoritcase inför slutspurten av 2024.  ”De här bolagen har fallit rejält senaste tiden och tittar man generellt på råvarupriserna ser det ut som att marknaden prisar in en hårdlandning. Även om jag också tror på en hårdlandning på sikt, bör det finnas ett fönster nu kommande månader att studsa riktigt fint i dessa bolag. En joker för råvaror är också om Kina vaknar till liv med nya stimulanser från Kinas centralbank. Det och en fortsatt svag dollar talar för cykliskt och råvarubolagen.” Artikel här.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
18 October David Bagge
Halverar Evolution på break-even
I tisdags gick jag lång Evolution (här) på kurs 954kr i aktien. Aldrig förr har jag fått så mycket reaktioner…
16 October David Bagge
Insiders köper inte uppgången
S&P 500 noteras på rekordnivåer och investerare köper aktier för att inte missa uppgången.. De med insyn i…
16 October David Bagge
Säljer resterande SKF på break-even
Den 23 september återbesökte vi SKF (här) efter +16% i samma aktie veckan innan. Redan den 26 september…