PopeyeCharts 9 September

Uppföljning PayPal (PYPL)

Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

I dagens inlägg följer jag upp analysen av PayPal Holdings Inc (PYPL) som jag delade här på Marketmate den 2 augusti.

I den senaste analysen presenterade jag två kortsiktiga scenarier för PYPL innan en potentiell uppgång: antingen att aktien skulle se våg B/2 runt 54-området, eller att den skulle respektera 61-63-området som stöd, vilket då skulle öppna upp för direkt utbrott i våg (a) över 67-68-området. Dagen efter analysen såg vi en reversal candle i PYPL, och aktien stängde runt 61 den dagen. Därefter fullföljde PYPL våg (a) och noterades som högst runt 74 i torsdags förra veckan, se nedan graf.

I ovan graf ser jag nu aktien i våg (b) pullback, där den idealt håller 63-65-området som stöd för att senare handla upp i våg (c)/3 runt 87. Därefter förväntas våg 4 runt 74 och slutligen våg 5 upp mot 100-området. I nedan veckograf ser vi den potentiella rundade botten som presenterades i den senaste analysen. Under 2024 har aktien handlats inom intervallet 56-57 / 67-68, och med utbrottet i augusti ur detta intervall finns nu potential för högre målkurser runt 100-120, och eventuellt även 150-170 längre fram.

I ovan veckograf ser vi att SMA10 och SMA40 står runt 63-65-området, vilket nu fungerar som ett viktigt stödområde närmaste tiden. Om aktien bryter under det stödet är nästa stödnivå runt 56-57-området. Skulle aktien se 56-57-området ändras Elliott Wave-räkningen till en abcde-korrigering från toppen i januari, vilket skulle avsluta ett större B runt 56-57. I det scenariot ser jag våg C runt 85-95-området.

Lastning…

Sammanfattningsvis ser jag en potentiell vändning i PYPL från antingen 63-65-området eller 56-57-området. På uppsidan finns potential för uppgång till 85-95, 100-120, och eventuellt även 150-170 på lite längre sikt.

PayPal Holdings Inc släpper nästa rapport den 31/10.

Elliott Wave och handel. Elliott Wave fungerar som en karta för att förutsäga prisrörelser på marknaden med hänsyn till marknadsaktörernas psykologi. För att fatta välgrundade handelsbeslut är det viktigt att använda Elliott Wave tillsammans med andra tekniska indikatorer och bekräftelse från prisstrukturer. Detta hjälper till att minska risken för felaktiga beslut. Att enbart agera baserat på att en specifik Elliott Wave-nivå eller område har nåtts kan vara riskabelt.

/Popeye Charts


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
17 September David Bagge
Tar hem vinsten i SKF
Igår gick jag lång SKF (här) och efter +6.7% i aktien på 24h tar jag vinsten. SKF stiger idag på beskedet att man…
16 September David Bagge
Köper SKF
Den cykliska delen av börsen har fallit markant sedan i våras och SKF handlas exempelvis -22% lägre nu än i maj.…
13 September David Bagge
Köpläge i Mid-caps?
Ja i alla fall om man ska tro Goldman Sachs som skriver så här om Mid Caps och räntesänkningar: "Mid caps har…